Ispanak Çorbası

Genel Yöresel Lezzetler

MALZEMELER:

250 gr ıspanak

yarım yemek kaşığı domates salçası

4 yemek kaşığı un

5 diş sarımsak

yarım çay bardağı sirke

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı tuz

yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

1,5 lt su

1 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:

İnce ince doğranan soğan, salça ve yağla pembeleşinceye kadar kavrulur. İnce doğranan ıspanaklar kavrulmakta olan soğana eklenir ve ıspanaklar yumuşayana kadar kavrulur. 1,5 lt su eklenerek kaynamaya bırakılır. Bir kâsede un, 1 su bardağı su ile çırpılır ve kaynamaya başlayan ıspanağın içine yavaş yavaş yedirilir. Yedirilirken 15 dakika süre ile karıştırılır. Sürenin bitiminde ocaktan indirilir. Sarımsaklar dövüldükten sonra tuz ve sirke ile karıştırılarak, çorbaya katılır. Bir iki kez karıştırıldıktan sonra servis edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir